Gevonden: 1
unnamed

mei 2017

Beste relatie,

Er gebeurt veel in de Bibliotheek. Met deze speciale, digitale nieuwsbrief voor onze relaties blijft u vanaf nu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. In deze eerste editie onder meer aandacht voor de Bedrijvencontactdagen Drenthe, ons pilotproject Gezondheidsvaardigheden en de start van het Mantelcafé in Bibliotheek Meppel. Wij wensen u veel leesplezier!

Hartelijke groet,

Lenie van der Werf, directeur
Anneke de Haas, bibliotheekmanager Zuid-West Drenthe
Lammie van der Tuuk, bibliotheekmanager Noord-Oost Drenthe

Inspirerende pitch Bibliotheek overtuigt tijdens bedrijvendagen

pitch

Wat doet een Bibliotheek op de Bedrijven Contact Dagen Drenthe (BCDD)? Bezoekers van onze stand zijn aangenaam verrast tijdens de beursdagen op 4 en 5 april in Assen. Bij zakendoen, denk je misschien niet meteen aan de Bibliotheek, maar wij hebben zakelijk Drenthe veel te bieden. Wij zijn dé ideale partner als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen.

> Lees meer

 

Aan het woord: vrijwilliger Lambert Meringa

vrijwilliger

Zo’n 400 vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor de Drentse bibliotheken; zonder hen geen bibliotheekwerk in onze provincie! Eén van hen is Lambert Meringa. Hij verzorgt samen met zijn collega-vrijwilliger cursussen Klik & Tik en Werken met de e-overheid (Digisterker) en een Digitaal Café in Bibliotheek Gieten (Aa en Hunze). Zodat iedereen mee kan blijven doen. “Als de dorpsgenoten de Bibliotheek verlaten met een smile is mijn dag geslaagd.”

> Lees meer

 

Pilot Gezondheidsvaardigheden in Borger-Odoorn

gezondheidsvaardigheden beeld

Verzorgingshuis Mondkersheem in de gemeente Borger-Odoorn heeft begin 2017 een primeur: een aantal bewoners volgt de cursus gezondheidsvaardigheden op maat. Een gezamenlijk initiatief van Biblionet Drenthe en Zorgbelang Drenthe in het kader van de Pilot Gezondheidsvaardigheden. De komende tijd werken we in vervolgpilots in de hele provincie verder aan deze aanpak. Emmen en Midden-Drenthe staan nu op het programma.

> Lees meer

 

Opening Mantelcafé in Grand Café Bibliotheek Meppel

mantel

Bibliotheek Meppel en Stichting Welzijn Mensenwerk organiseren sinds maart 2017 het Mantelcafé. Dankzij dit initiatief kunnen zorgvragers in het Grand Café van de Bibliotheek terecht, terwijl hun mantelzorgers boodschappen doen op de markt. Zo draagt de Bibliotheek bij aan verbinding in Meppel.

> Lees meer

 

Belastingspreekuren in de Bibliotheek

belastingspreekuren

Een aantal openbare bibliotheken in Drenthe organiseert in samenwerking met de Belastingdienst en de Koninklijke Bibliotheek (KB) dit jaar voor het eerst belastingspreekuren. Mensen krijgen tijdens deze spreekuren gratis hulp bij hun digitale belastingaangifte. De Belastingdienst heeft met de Bibliotheek een goede partner die lokaal aanwezig en publiek toegankelijk is.

> Lees meer