Nieuwsbrief Biblionet Drenthe

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk hier de online versie.
Nieuwsbrief header

20 oktober 2020

Alstublieft!

Metannelies bakelaar 200 trots presenteer ik de eerste editie van onze nieuwe nieuwsbrief. Hierin laten wij u zien wat Biblionet Drenthe allemaal méér doet dan alleen boeken uitlenen. U leest wat onze bibliotheken hebben gedaan om de mensen te bereiken, ook in tijden van corona. Hoe we onze maatschappelijke rol oppakken en uitvoeren. En natuurlijk ook hoe we ons inzetten om laaggeletterdheid te bestrijden. Zodat iedereen kan meedoen in de samenleving. Want iedereen telt mee!

Wij gaan vier keer per jaar een nieuwsbrief uitbrengen om u op de hoogte te houden. De eerste editie van de nieuwsbrief sturen wij u eenmalig toe, zodat u zich een beeld kunt vormen van wat u kunt verwachten. Wilt u de nieuwsbrief in het vervolg ook blijven ontvangen? Wilt u niets missen? Abonneer u dan hier.

Annelies Bakelaar, bestuurder Biblionet Drenthe

Vier vrijheid, maak vrijheid

Afbeelding onderwerp 1

De Drentse bibliotheken ontwikkelen dit jaar gezamenlijk tal van activiteiten rond het thema ’75 jaar vrijheid’. Zo gaat een vrijheidsbus langs alle bibliotheken reizen, vergezeld van lokale activiteiten. In de bus zijn een expositie en een escaperoom waaruit bezoekers zich kunnen ‘bevrijden’. Daarnaast is er in alle bibliotheken een expositie te zien over vrijheid toen en nu.

> Lees meer

 

Bezorgservice groot succes

bezorgdienst margreet

Tijdens de lockdown werden overal in Drenthe bibliotheekmedewerkers gesignaleerd op fietsen die beladen waren met boekentasjes. Leden konden via de website boeken reserveren die in hun eigen vestiging aanwezig waren, en de bibliotheekmedewerkers leenden die boeken dan alvast aan de leden uit. Vervolgens werden de boeken veilig verpakt in tasjes en bij de mensen thuisgebracht. Dit leverde veel dankbare en enthousiaste reacties op. Op deze manier zijn er duizenden tasjes rondgebracht in Drenthe.

> Lees meer

 

Voorlezen in coronatijd met de BoekStart Boekenbeer

boekenbeer 650 325

Met het sluiten van bibliotheken half maart moesten ook de BoekStartuurtjes noodgedwongen stoppen. Deze uurtjes hebben als doel het lezen en voorlezen te stimuleren voor kinderen tot 4 jaar en hun ouders. Al snel ontstond bij de educatiemedewerkers van Biblionet Drenthe het idee om van de BoekStartuurtjes een digitale variant te maken. Hiermee was het concept BoekStart Boekenbeer geboren.

> Lees meer

 

Bibliotheek Midden-Drenthe maakt zich sterk voor ouderen

thuiskompas 650 325

In de afgelopen maanden heeft Bibliotheek Midden-Drenthe zich in samenwerking met de gemeente sterk gemaakt voor onze oudere medemens. Omdat zij zoveel mogelijk binnen moesten blijven, heeft de bibliotheek hen extra ondersteuning geboden bij het gebruik van de computer en tablet. Zo is er een handige leeswijzer rondgestuurd voor het downloaden van e-books en luisterboeken, konden ouderen zich aanmelden voor de bezorgservice en hebben zorgcentra tablets in bruikleen gekregen om samen met de bewoners te skypen.

> Lees meer

 

Biblionet Drenthe doet verslag van 2019

jaarverslag 2017 650

“Met trots presenteer ik u het maatschappelijk jaarverslag van Biblionet Drenthe. In 2019 zijn we gestart met het updaten van onze visie en strategie. In onze nieuwe maatschappelijke route staat het thema ‘dichtbij’ centraal. We hebben ons maatschappelijke gezicht laten zien, hebben samengewerkt met andere instellingen en hebben gewerkt aan de verbreding van ons imago als Drentse bibliotheken.” Met deze woorden opent Annelies Bakelaar het maatschappelijk Jaarverslag van Biblionet Drenthe

> Lees meer

Bibliotheek Coevorden bereikt woonwagenbewoners

thuiskompas 650 325

Hoe bereik je een moeilijk bereikbare groep laagtaalvaardige ouders zoals woonwagenbewoners? Deze vraag stelden de educatiemedewerkers van Bibliotheek Coevorden zichzelf. De insteek die ze kozen, was via de kinderopvangorganisatie. Door hier aanwezig te zijn, bouwde de educatiemedewerker een relatie op met de doelgroep. Daarnaast bood ze ondersteuning aan de pedagogisch medewerkers bij de voorleesaanpak. Met als bemoedigend resultaat dat voor het eerst een groepje ouders met hun kind naar een bibliotheekactiviteit kwam.

> Lees meer

 
facebook Facebook
twitter Twitter
linkedin LinkedIn
youtube YouTube
U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief van Biblionet Drenthe.
Wilt u geen berichten meer ontvangen? U kunt zich natuurlijk afmelden voor de nieuwsbrief.