• Cursus Leescoördinator

    Cursus Leescoördinator

Biblionet Drenthe organiseert in januari 2020 een cursus voor leescoördinatoren.

De leescoördinator vervult een belangrijke rol in het programma de Bibliotheek op school. Deze speciaal opgeleide leerkracht is de schakel tussen de basisschool en de bibliotheek. Bij het oprichten van een Bibliotheek op school is het opleiden van één of meerdere leescoördinatoren een vast onderdeel. Samen verbeteren we het onderwijs en moedigen we lezen aan, zowel op school als thuis.

Alle aspecten van leesbevordering

Voor de opleiding tot leescoördinator maken we gebruik van de cursus Open Boek. Tijdens de cursus komen verschillende onderwerpen aan de orde. Denk hierbij aan de relatie tussen begrijpend lezen, de verschillende genres in de jeugdliteratuur, leesbevordering en het organiseren van een boekenkring. Andere cursusonderdelen zijn het opstellen van een Lees- en Mediaplan en het motiveren van het schoolteam. De Cursus Leescoördinator is onderdeel van het landelijke programma de Bibliotheek op school. In onze provincie wordt al op meer dan 100 onderwijslocaties gewerkt met dit succesvolle programma.

Cursus schooljaar 2019-2020

De eerstvolgende cursus start in januari 2020. De bijeenkomsten staan gepland op woensdagavond 15 januari, 5 februari, 4 maart en 1 april 2020 van 18.30 - 21.30 uur (inloop vanaf 18.15 uur).

Locatie: Bibliotheek Beilen,
Kampstraat 2, 9411 AG Beilen

Studiebelasting en kosten

De totale studiebelasting bedraagt ongeveer 40 uur. De kosten voor de cursus zijn € 300,- inclusief BTW en inclusief cursusmateriaal. De cursus is gratis voor leescoördinatoren van de scholen die starten met het programma De Bibliotheek op school.

Vragen over de Cursus Leescoördinator?

Neem dan contact op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., trainer Open Boek, of stel je vraag aan de educatiemedewerker van de bibliotheek in jouw gemeente.

Aanmelden

Meld je aan via het inschrijfformulier.