• Cursus Leescoördinator

    Cursus Leescoördinator

Biblionet Drenthe organiseert in het voorjaar van 2021 weer een cursus voor leescoördinatoren.

De leescoördinator vervult een belangrijke rol in het programma de Bibliotheek op school. Deze speciaal opgeleide leerkracht is de schakel tussen de basisschool en de bibliotheek. Bij het oprichten van een Bibliotheek op school is het opleiden van één of meerdere leescoördinatoren een vast onderdeel. Samen verbeteren we het onderwijs en moedigen we lezen aan, zowel op school als thuis.

Alle aspecten van leesbevordering

Voor de opleiding tot leescoördinator maken we gebruik van de cursus Open Boek. Tijdens de cursus komen verschillende onderwerpen aan de orde. Denk hierbij aan de relatie tussen begrijpend lezen, de verschillende genres in de jeugdliteratuur, leesbevordering en het organiseren van een boekenkring. Andere cursusonderdelen zijn het opstellen van een Lees- en Mediaplan en het motiveren van het schoolteam. De Cursus Leescoördinator is onderdeel van het landelijke programma de Bibliotheek op school. In onze provincie wordt al op meer dan 100 onderwijslocaties gewerkt met dit succesvolle programma.

Cursussen 2021/2022*

De bijeenkomsten voor de cursus in het voorjaar 2021 zijn gepland op woensdagmiddag 13 januari, 10 februari, 10 maart en 31 maart van 15.00 - 18.00 uur bij Biblionet Drenthe (De Nieuwe Kolk), Weiersstraat 1, 9401 ET Assen. Deze cursus is inmiddels volgeboekt.

In het schooljaar 2021-2022 worden weer nieuwe cursussen verzorgd. Je kunt je vast aanmelden, je wordt dan op de wachtlijst geplaatst.

Schrijf je hier in voor de cursus in Drenthe

 

* Deelnemers uit Groningen kunnen ook deelnemen aan de cursus in Drenthe.

Studiebelasting en kosten

De totale studiebelasting bedraagt ongeveer 40 uur. De kosten voor de cursus zijn € 300 inclusief btw en inclusief cursusmateriaal. De cursus is gratis voor leerkrachten van de scholen die starten met het programma De Bibliotheek op school.

Vragen over de Cursus Leescoördinator?

Neem dan contact op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., trainer Open Boek, of stel je vraag aan de educatiemedewerker van de bibliotheek in jouw gemeente.