Gevonden: 1

De Stichting Biblionet Drenthe wordt bestuurd door de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht. Het bestuur handelt vanuit de principes van de Governance Code Cultuur (zie www.governancecodecultuur.nl).

De Raad van Toezicht stelt de beleidskaders vast. De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid.

De werkwijze van het bestuur is de vastgelegd in de statuten van de Stichting Biblionet Drenthe (gewijzigd per 31 december 2017). Belangstellenden kunnen deze opvragen bij het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Bestuursmodel

Sinds 1 januari 2018 werkt Biblionet Drenthe met een nieuw bestuursmodel. Het nieuwe bestuursmodel is de uitkomst van intensief overleg met alle belanghebbenden van Biblionet Drenthe – provincie, gemeenten en Drentse basisbibliotheken met als doel de onafhankelijkheid van het toezicht van Biblionet Drenthe te versterken. Dit nieuwe model heeft daarom een onafhankelijke Raad van Toezicht en een directeur/bestuurder.

De Raad van Toezicht bestaat uit de volgende leden:

raad van toezicht 2018

V.l.n.r. Niek vom Bruch, Jacqueline Philipsen, Enno van der Werff, CĂ©cile Servaes en Jerryt van der Born