Gevonden: 3

Bij de bespreking van de Cultuurnota in augustus maakte gedeputeerde Cees Bijl bekend een bedrag van € 25.000,- beschikbaar te stellen voor een goed cultureel project. Het werd aan de Drentse culturele organisaties zelf overgelaten om te bepalen aan welk project de prijs zal worden toegekend.

Donderdagmiddag 17 november vond in het Arsenaal in Coevorden de bijeenkomst plaats van de directies van de provinciale organisaties, de gedeputeerde Cees Bijl en de provinciale ambtenaren. Tijdens deze bijeenkomst werd de winnaar bekend gemaakt aan de inschrijvers voor het cultureel project.

De winnaar is geworden: Oktobermaand/Kindermaand. Deze succesvolle activiteit bestaat al langer en heeft een plan ingediend waarmee de organisatie ook de kinderen erbij wil betrekken die doorgaans moeilijk te bereiken zijn.

Naast het plan Oktobemaand/Kindermaand zijn vier andere vier projecten ingediend, waaronder het project Vlogbattle van Biblionet Drenthe en RTV Drenthe. Deze organisaties gaan nu bekijken of het project op een andere manier kan worden gerealiseerd.

culturele prijs jury

Bijeenkomst op 17 november in Coevorden

culturele prijs winnaar

Marieke Vegt (l), directeur K&C Drenthe, neemt de prijs namens de stuurgroep Oktobermaand/Kindermaand in ontvangst van juryvoorzitter Lenie van der Werf (r), directeur Biblionet Drenthe