Gevonden: 2

De Koninklijke Bibliotheek heeft aan Biblionet Drenthe, Bibliotheek Noordenveld en Bibliotheek Westerveld een subsidie van elk 20.000 euro toegekend. Het gaat om subsidies die bestemd zijn voor innovatieve projecten. In totaal zijn negen projecten gehonoreerd waarmee de Drentse bibliotheken een derde binnenhalen van het totale beschikbare subsidiegeld. De subsidies worden toegekend voor de volgende drie projecten.

Shared Reading (Bibliotheek Noordenveld)

In het project Shared Reading wordt het gesprek aangegaan op basis van samen lezen. Het project is gericht op laaggeletterden, mensen in een sociaal isolement en mensen met een licht psychische problematiek. Met het project wil de aanvragen het sociaal isolement doorbreken, deelname aan activiteiten voor basisvaardigheden stimuleren en participatie bevorderen. Het project levert een specifieke methode op voor Shared Reading. Bedoeling is mensen toe te leiden naar cursussen, DigiTaalhuizen of andere activiteiten voor basisvaardigheden.

Boek en Buzz (Bibliotheek Westerveld)

Met het project Boek en Buzz wil Bibliotheek Westerveld jongeren uit het vmbo ondersteunen bij het bewust kiezen van een boek voor hun leeslijst, zodat lezen leuk en gemakkelijk wordt.
Gebaseerd op de principes van blended learning worden jongeren uit de bovenbouw van het vmbo zowel via het onderwijs op school, via social media, een website en via narrowcasting van het QBuzz-vervoer begeleid bij het kiezen van boeken die hen aanspreken. De content op de website en de vlogs komen beschikbaar voor het bibliotheekwerk.

Cirkel van transitie en e-learningomgeving van vrijwilligers (Biblionet Drenthe)

De Circkel van transitie is een methodiek die (vrijwillige) medewerkers in staat stelt op inhoudelijke terreinen op actieve en eigentijdse wijze te leren met behulp van een e-learnomgeving. Met de Cirkel van transitie, gekoppeld aan e-learning, kan het netwerk van bibliotheken sterker worden. Leertrajecten die bij veel bibliotheken in beginsel hetzelfde zijn (en dat zijn er veel) hoeven maar √©√©n keer ingericht te worden. Niet elke keer het wiel opnieuw uitvinden, maar kennis delen, d√°t is het motto. In het project wordt het concept van de transitiecirkel getoetst en wordt een e-learnomgeving gerealiseerd met content voor training en scholing van vrijwilligers.

Zie voor meer informatie het bericht Koninklijke Bibliotheek honoreert negen projecten met innovatiesubsidie op www.bibliotheekblad.nl.

Meer informatie over de projecten op www.innovatiebieb.nl.