Gevonden: 2

Luisterboeken zitten behoorlijk in de lift. Ook de LuisterBieb wordt door steeds meer mensen gebruikt (er zijn nu 250.000 accounts). Dit voorjaar heeft de KB onderzoek gedaan om de wensen en behoeften te inventariseren onder de gebruikers van de LuisterBieb ├ęn het Nederlandse publiek. De uitkomsten hiervan zullen gebruikt worden voor het verbeteren van de app en het aanbod van luisterboeken.

Uitkomsten onderzoek

De dienst wordt met een 7,3 beoordeeld en de klanten zijn tevreden (NPS-score +10) , maar er is nog wel ruimte voor verbetering. Sterke punten van de LuisterBieb zijn de diversiteit van het aanbod en het gebruiksgemak van de app. Het gratis aanbod en de timerfunctie worden ook erg gewaardeerd. In het algemeen vindt men dat de app goed werkt, maar dat hij nog niet foutloos is. En hoewel het aanbod aanspreekt, zouden gebruikers graag meer en meer recente titels terugzien in de LuisterBieb. Gebruikers van luisterboeken zijn van alle leeftijden. Het valt wel op dat zij vaker vrouw en hoogopgeleid zijn.

Bij het Nederlands publiek is de LuisterBieb minder bekend dan luisterboekaanbieders zoals Bol.com, Storytel en luisterboeken.nl.

Bericht op www.kb.nl.

factsheet luisterbieb kb 1

factsheet luisterbieb kb 2