Gevonden: 2

De Kinderboekenweek heeft dit jaar een overweldigend aantal enthousiaste bezoekers naar de Drentse bibliotheken getrokken. Maar liefst 2.000 kinderen en ouders bezochten de activiteiten in grote en kleinere bibliotheken. Een aantal activiteiten was zelfs uitverkocht. De activiteiten stonden alle in het teken van het thema ‘Gruwelijk eng’, een thema dat voor veel kinderen tot de verbeelding sprak. Het is daarmee de meest succesvolle Boekenweek in Drenthe tot nu toe.

Griezelige activiteiten

Een greep uit de activiteiten: Kinderboekenmiddagen, jouw.buzz met griezelprogramma, quiz ‘Zoek de gruffalo’, het Griezelboekenspel, een griezelspeurtocht en zelf griezels en monsters maken.

Grootste aantallen bezoekers

De grootste publiektrekkers waren het Dummie de Mummie-festival in Assen, het Griezelboekenfeest in Hoogeveen, de Poppenkastvoorstelling ‘Bang Mannetje’ in Emmen en het Griezelboekenspel in Meppel.
Het Dummie de Mummie-festival bestond uit o.a. een lezing door schrijfster Tosca Menten, een griezelspeurtocht, zelf mummies maken en een theatervoorstelling.
Tijdens het Griezelboekenfeest (op vrijdagavond de 13e) kwamen boekfiguren tot leven, was er een spooktocht met schaduwen en achtervolgers, een gruwelijk diner en een Monsterbal.
Bij het Griezelboekenspel hingen omslagen van spannende kinderboeken in de Bibliotheek. Van de woorden bij de foto’s konden de deelnemers een zin maken en een toegangskaartje krijgen voor het enige, echte Bibliotheekspookhuis.

kinderboekenweek 2017 1