Gevonden: 2

Op maandag 4 december hebben twee leerlingen van het Esdal College de social sofa bij Bibliotheek Klazienaveen onthuld. Dit in aanwezigheid van o.a. gedeputeerde Cees Bijl, wethouder Robert Kleine en de directieleden en medewerkers/leerlingen van Bibliotheek Emmen, Esdal College en Biblionet Drenthe.
De Bibliotheek en het Esdal College hebben de social sofa gewonnen met een samenwerkingsproject voor vmbo-leerlingen en voorschoolse opvang. Deze landelijke wedstrijd is uitgeschreven door SPN, de samenwerkende provinciale ondersteuningsinstellingen, waaronder Biblionet Drenthe.

Samenwerkingsproject Bibliotheek en school

De Bibliotheek en het Esdal College Klazienaveen, die samen in een gebouw zitten, hebben de social sofa gewonnen met het samenwerkingsproject Digitaal prentenboek. Leerlingen van klas 2 vmbo maken in dit project kennis met verschillende soorten prentenboeken en stellen een digitaal prentenboek samen. De resultaten zijn aangeboden aan een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf. Het project staat voor de samenwerking tussen school, Bibliotheek en kinderdagverblijf of peuterspeelzaal met als doel leesbevordering en informatievaardigheid.

In elke provincie een social sofa

Het Klazienaveense project leidt tot verbinding en samenwerking in de buurt. Ook kan het opgeschaald worden. Dat waren eisen die de jury heel zwaar liet wegen. De winnende bibliotheek krijgt als prijs een social sofa, een met moza√Įek ingelegde betonnen buitenbank die geplaatst wordt bij de Bibliotheek en het Esdal College. Deze sofa staat symbool voor verbinding en het tegengaan van sociale verkilling. Een bank voor iedereen en van iedereen. Net als de bibliotheek. Op maandag 4 december werd rond 16.00 uur in iedere Nederlandse provincie een social sofa onthuld.

Innovatie bij bibliotheken

Bibliotheken vernieuwen om hun maatschappelijke waarde te blijven bewijzen. De provinciale ondersteuningsinstellingen, waaronder Biblionet Drenthe, vervullen hierin een stimulerende rol. De social sofa-wedstrijd is één van de middelen die hiervoor worden ingezet. Biblionet Drenthe zet aan tot vernieuwing en verbreding van succesvolle projecten.

social sofa onthulling

social sofa groepsfoto web