Gevonden: 2

Leden van de bibliotheken in Drenthe krijgen in de maand april € 5,00 korting op de toegangsprijs van de tentoonstelling The American Dream in het Drents Museum in Assen. Dit is een gezamenlijke actie van het Drents Museum, Bibliotheek DNK, Bibliotheek Emmen, Bibliotheek Hoogeveen en Biblionet Drenthe.

The American Dream

Het Drents Museum richt zich met The American Dream op kunstwerken uit de periode 1945-1965. De kunstwerken vormen het vertrekpunt voor een reis langs de Amerikaanse cultuur en geschiedenis. Er is bijvoorbeeld werk te zien van Amerikaanse topkunstenaars als Edward Hopper, Andy Warhol, Andrew Wyeth en Alex Katz.

Speciale kortingscode

De bibliotheekleden kunnen met een speciale code online kortingskaarten bestellen op www.visittheamericandream.nl. De leden met een abonnement op de digitale nieuwsbrief hebben deze code via de mail ontvangen. Wie de code niet heeft gekregen, kan deze opvragen bij de Bibliotheek.

De Drentse Droom

Naar aanleiding van The American Dream is door het Drents Archief en Cultureel Hart Assen de fototentoonstelling De Drentse Droom samengesteld. Deze rouleert momenteel langs een aantal bibliotheken in de provincie.

american dream