Gevonden: 2

De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat 25 jaar. Alle reden voor een feestje! In de afgelopen maanden zijn voorrondes geweest in de Drentse basisscholen en bibliotheken.
 
Op woensdag 18 april van 14.00 uur tot 17.00 uur vindt de feestelijke provinciale voorleeswedstrijd plaats in Theater de Schalm (gebouw ICO) te Assen.

Uniek cadeau

De provinciale wedstrijd wordt een feestje voor de voorleeskampioenen van dit jaar. Maar ook krijgen alle scholen een uniek cadeau. Hieraan wordt op dit moment hard gewerkt door de bibliotheken, het Drents Museum en (aspirant) Drentse schrijvers.

12 gemeentelijke voorleeskampioenen

Er doen 12 kandidaten mee, elke gemeente is vertegenwoordigd met een eigen voorleeskampioen. Het publiek wordt voorafgaand aan de wedstrijd en tijdens de pauze en het juryberaad vermaakt door Marinus Scholte van ICO, die het publiek zal verleiden tot (mee)zingen.

Jury

In de jury nemen plaats: Jetta Klijnsma (Drentse Commissaris van de Koning), Herma Stroetinga (presentatrice en schrijfster), Chris Vegter (kinderboekenauteur), Thijs Torreman (directeur Biblionet) en Raoul Schaapman (winnaar vorig jaar).

jetta klijnsma