Gevonden: 2

Bibian Delger van basisschool De Diedeldoorn uit Emmen heeft op 18 april 2018 de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. De 11-jarige Bibian kreeg een beker en bloemen uit handen van Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning.
Op 23 mei aanstaande zal Bibian de provincie Drenthe vertegenwoordigen tijdens de extra feestelijke 25ste landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in de schouwburg van Amstelveen.

Provinciale finale

Bibian las een fragment voor uit het boek Juffrouw Pots van Tosca Menten. Om provinciaal voorleeskampioen te worden moest ze het opnemen tegen maar liefst 11 gemeentelijke voorleeskampioenen uit de provincie. Eerst op school, daarna in de kwart - en halve finales en vervolgens tijdens de provinciale finale. De provinciale finale is georganiseerd door Biblionet Drenthe.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de 25ste keer gehouden en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie via de website www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

voorleeswedstrijd 2018 3

voorleeswedstrijd 2018 2

voorleeswedstrijd 2018 1