Gevonden: 2

Het loont om lid te zijn van de bibliotheek in Drenthe. Vrijdag 6 juli konden zo’n 1.000 leden naar de speciale bibliotheekvoorstelling van King Lear, in het Shakespearetheater Diever. “Bijzonder, heel erg bijzonder”, aldus een van de bezoekers.

Niet te missen inleiding

Leden werden ontvangen met een kopje koffie of thee. Vervolgens ging de theaterzaal open en om 21.00 uur begon Dr. Hans Jansen van de Rijksuniversiteit Groningen zijn interessante inleiding. Hierbij ging hij in op de achtergronden, de door Shakespeare gekozen personages en zijn inspiratiebronnen. Hij maakte interessante parallellen met de huidige tijd en politiek. Veel bezoekers vonden dit een waardevolle introductie van de voorstelling, waardoor je het verhaal beter begreep. “Heel verrassend. De beweeglijkheid, het decor, en de toelichting. Heel erg goed. Ik ben erg onder de indruk.”

Bibliotheekvoorstelling

Deze avond was een speciaal arrangement voor leden van de Drentse bibliotheken waarvan de kaarten binnen enkele dagen waren uitverkocht. Wie ook naar King Lear in het Shakespearetheater Diever wil, vindt alle speeldata van deze zomer en kan kaarten boeken op www.shakespearetheaterdiever.nl.

Reacties van bezoekers

Een korte sfeerimpressie met reacties van bezoekers is te zien op YouTube.

shakespeare dieve 2018