• Nieuws

    Nieuws

Het belang van een sterk sociaal-maatschappelijk en cultureel netwerk in Drenthe is groot. Trendbureau Drenthe, Biblionet Drenthe, Zorgbelang Drenthe, SportDrenthe en Stichting Kunst & Cultuur organiseren in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen een politieke dialoog.

De politieke dialoog ‘Samen Drenthe beter maken’ is verplaatst naar 14 maart 2023 vanaf 12:30 uur. We zijn tot dit besluit gekomen, omdat we als sociaal-maatschappelijke en culturele organisaties alle ruimte willen bieden aan de opening van het Internationaal Filmfestival Assen op vrijdagavond 10 maart. Wij vinden het belangrijk dat de Drentse politiek de kans krijgt om aanwezig te zijn bij de opening van het filmfestival én bij de politieke dialoog.

Op dinsdagmiddag 14 maart gaan we het gesprek aan over het belang van een sterk sociaal-maatschappelijk en cultureel netwerk in Drenthe tijdens een lunchbijeenkomst. Voor de lunch wordt gezorgd. We kiezen voor een dialoog in plaats van een debat, voor verbinding in plaats van vervreemding, zodat we politieke en maatschappelijke tegenstellingen kunnen overbruggen.

  • Datum: Dinsdag 14 maart 2023 – inloop vanaf 12:30 uur, start 12:45 uur
  • Locatie: Drents Museum, Brink 1, 9400 AC Assen

Levensverhalen
Inwoners van Drenthe brengen inspirerende verhalen over Welzijn, Cultuur, Sport en Gezondheid. Aan de hand van deze verhalen gaat de Drentse politiek het gesprek aan. Wat kunnen Drentse politici de komende periode doen om Welzijn, Cultuur, Sport en Gezondheid te versterken? Hoe gaan we aan de slag met de thema’s die spelen in de Drentse samenleving?

Daniël Pit
Dagvoorzitter is Daniël Pit, opbouwwerker die wil bijdragen aan een samenleving waarin iedereen gehoord wordt en zich thuis kan voelen.

Programma

12.30      Inloop Drents Museum (groepsingang)
12.45      Welkomstwoord dagvoorzitter Daniël Pit
12.50      Introductie ‘Wat speelt er in de Drentse samenleving’
13.00      Inwoner aan het woord over Welzijn in Drenthe + politieke dialoog
13.15      Inwoner aan het woord over Cultuur in Drenthe + politieke dialoog
13.30      Inwoner aan het woord over Sport in Drenthe + politieke dialoog
13.45      Inwoner aan het woord over Gezondheid in Drenthe + politieke dialoog
14.00      Afsluiting door dagvoorzitter Daniël Pit

 

Aanmelden
Je bent van harte welkom bij de politieke dialoog Samen Drenthe sterker maken. Aanmelden kan via de website van CMO STAMM.

Aanmelden voor politieke dialoog ‘Samen Drenthe beter maken’

Meer informatie
Met vragen over ‘Samen Drenthe beter maken’ kun je een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..