Gevonden: 3

unnamed

maart 2018

Concertreeks Letter voor Letter trekt volle zalen

rene karst 650

Letter voor Letter is één van de innovatieve projecten van de Drentse bibliotheken om zoveel mogelijk laaggeletterden te kunnen bereiken. Om deze doelgroep te bereiken, geven de Drentse volkszanger René Karst en voormalig BZN-zangeres Carola Smit een aantal gratis concerten met Nederlandse klassiekers in Drentse theaters. Het project loopt sinds januari en de verwachtingen zijn overtroffen; vrijwel alle theaters zijn 'uitverkocht'. Deze unieke samenwerking tussen de Drentse bibliotheken, de Taalhuizen en Taalpunten in deze bibliotheken en de theaters in Drenthe blijkt een groot succes.

> Lees meer

 

Nieuwe websites voor de Drentse bibliotheken

websites nieuw 650

Sinds begin maart hebben de Drentse bibliotheken nieuwe websites. Met een nieuw fris ontwerp en veel beeld zijn deze websites weer helemaal bij de tijd. De reacties zijn dan ook positief.
Een belangrijke wijziging ten opzichte van de oude sites is de indeling in thema's. Ook geven de nieuwe websites de bibliotheken meer mogelijkheden om zich lokaal te profileren.

> Lees meer

 

Jongeren oefenen in de Bibliotheek voor het theorie-examen

theorie 650

De website theorie.nl is de landelijke dienst die jongeren de mogelijkheid biedt om in de Bibliotheek gratis te oefenen voor het theorie-examen voor auto, motor of brommer. De Drentse bibliotheken hebben samen met de bibliotheken in Groningen een promotiecampagne opgezet. Doel hiervan is om de bekendheid met deze dienst te vergroten, zodat meer jongeren er gebruik van maken.

> Lees meer

 

Geslaagd voor de Vrijwilligsacademie

jolanda vd meer 650

Jolanda van der Meer is al een kleine 20 jaar vrijwilliger in Bibliotheek Dalen. Afgelopen jaar volgde ze de Vrijwilligersacademie bij Biblionet Drenthe. We vragen Jolanda naar haar ervaringen.

> Lees meer

 
twitter  facebook  linkedin  youtube