Gevonden: 3

De Bibliotheek is een van de 325 deelnemende bedrijven op de Drentse Bedrijven Contact Dagen op 4 en 5 april. Tijdens deze dagen is zichtbaar wat bedrijvig Drenthe te bieden heeft en het geeft (lokale) ondernemers de mogelijkheid nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan. Organisaties laten zichzelf zien in workshops, presentaties en pitches. Zo ook de Biblioheek.

Lammie van der Tuuk, 'een vrouw met een missie', verwoordt volgens Noordz in haar winnende elevatorpitch vol passie de missie van de Bibliotheek: ”Iedereen, en dan bedoel ik echt iedereen, ongeacht wat dan ook, heeft het recht om mee te doen en mee te kunnen. Dat betekent dat we moeten zorgen dat iedereen de vier basisvaardigheden: lezen, rekenen, schrijven en digitaal vaardig zijn, goed beheerst.”

De Bibiotheek draagt bij aan een (digitaal) vaardig Drenthe

Beheers je de basisvaardigheden niet? Dan heb je een achterstand. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 40 procent van de Drentse burgers niet digitaal vaardig is. De jeugd lijkt vaak digitaal vaardig, doordat ze handig zijn met hun IPhone of Facebook. Maar dit wil niet zeggen dat ze digitaal vaardig zijn en formulieren voor bijvoorbeeld de Belastingdienst kunnen invullen. Door de steeds verdergaande digitalisering stijgt het aantal mensen met een achterstand. Voor hen zet de Bibliotheek zich in.

Specialist in maatschappelijke vraagstukken

De Bibliotheek is dé ideale partner in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op de Bedrijven Contact Dagen Drenthe delen wij onze jarenlange en uitgebreide kennis op het gebied van basisvaardigheden en het ontwikkelen daarvan. Door in gesprek te gaan met bedrijven, overheden en instanties laten wij zien dat we meer zijn dan alleen de plek waar je boeken leent. De Bibliotheek levert maatwerkcursussen voor iedere organisatie op gebied van basisvaardigheden. Het doel? Werken aan een (digitaal) vaardig Drenthe waarin iedereen kan meedoen.