Gevonden: 3

Mantelzorgers en zorgvragers zijn iedere donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur van harte welkom in het Grand Café van Bibliotheek Meppel. Een mooi initiatief van de Bibliotheek en Stichting Welzijn Mensenwerk. Zorgvragers genieten tijdens het Mantelcafé van gezelligheid en koffie, terwijl hun mantelzorgers even naar de markt in de stad kunnen gaan om een boodschap te doen.

Feestelijke opening door wethouder Stam

Gert Stam, wethouder maatschappelijke ondersteuning van de gemeente Meppel, opent het Mantelcafé op donderdag 16 maart 2017. Een feestelijk moment waarop hij symbolisch een dienblad met daarop de samenwerkingspartners overhandigt aan bibliotheekmedewerker en mede-initiatiefnemer Evelien Huizenga. Met Stichting Welzijn Mensenwerk pakt zij dit idee enthousiast op in Bibliotheek Meppel.

Geschikte locatie: Grand Café Bibliotheek

Het idee voor een Mantelcafé komt van een vrijwilliger van het Contactpunt Mantelzorg in Meppel. Het Mantelcafé is een plaats waar zorgvragers terecht kunnen tijdens markturen, zodat mantelzorgers even boodschappen kunnen doen. In het nieuw geopende Grand Café van Bibliotheek Meppel ziet het samenwerkingsverband Mantelzorgplatform Meppel de perfecte locatie voor dit initiatief. Zo is het idee snel gerealiseerd.

Samenbrengen en verbinden

Het Mantelcafé is een van de verbindende initiatieven waaraan de bibliotheken meedoen. Bibliotheek Meppel wil in de toekomst meer doelgroep-cafés organiseren. Zo blijft de Bibliotheek mensen samenbrengen en verbinden.