Gevonden: 3

De Belastingdienst, Koninklijke Bibliotheek (KB) en de openbare bibliotheken werken samen om ondersteuning te bieden bij het online invullen van de belastingaangifte. Steeds meer overheidszaken, zoals de jaarlijks terugkerende belastingaangifte, regel je digitaal. En dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Publiek toegankelijk en lokaal aanwezig met de juiste faciliteiten

Voor mensen die digitaal niet of weinig vaardig zijn, is lokale hulp zeer welkom. Met de Bibliotheek heeft de Belastingdienst een partner gevonden die voor iedereen toegankelijk en lokaal aanwezig is. Bovendien zijn alle benodigde faciliteiten om de mensen digitaal op weg te helpen, met bijvoorbeeld hun belastingaangifte, aanwezig.

Cursussen 'Werken met de e-overheid' bij de Bibliotheek

De belastingspreekuren passen goed in de nieuwe dienstverlening van de Bibliotheek. Iedereen kan bij de Bibliotheek kosteloos cursussen volgen om zijn digitale vaardigheden te verbeteren en te leren werken met de e-overheid. Tijdens cursussen Klik & Tik en Digisterker – werken met de e-overheid leren cursisten stapsgewijs omgaan me de computer. Getrainde bibliotheekvrijwilligers en -medewerkers helpen iedereen die vragen heeft.

Belastingspreekuren bij bibliotheken in Drenthe

Verschillende Drentse bibliotheken, onder andere in de gemeenten Borger-Odoorn, Tynaarlo, Westerveld, De Wolden en Midden-Drenthe, organiseren in maart en april belastingspreekuren. Iedereen die daar behoefte aan heeft, kan tijdens deze spreekuren hulp krijgen bij het invullen van het online belastingformulier.

De opzet van de spreekuren verschilt per Bibliotheek. Sommige bibliotheken organiseren wekelijkse spreekuren en in andere krijgen mensen belastinghulp op afspraak. Bibliotheken werken daarbij samen met vrijwilligers en lokale seniorenorganisaties, zoals Welzijn de Wolden en Senioren van Nu.