Gevonden: 3

De website theorie.nl is de landelijke dienst die jongeren de mogelijkheid biedt om in de Bibliotheek gratis te oefenen voor het theorie-examen voor auto, motor of brommer. De Drentse bibliotheken hebben samen met de bibliotheken in Groningen een promotiecampagne opgezet. Doel hiervan is om de bekendheid met deze dienst te vergroten, zodat meer jongeren er gebruik van maken.

Autodrop

In december ging de promotieactie van start met een online campagne met o.a. advertenties op Facebook. In de loop van dit jaar geven bibliotheken hieraan een vervolg op contactmomenten met jongeren. Bijvoorbeeld tijdens CKV-dagen, groepsbezoeken in de bibliotheek, contact met docenten óf een ‘sweet-sixteen party’. Op zo’n moment geeft de bibliotheekmedewerker uitleg over theorie.nl. Daarnaast worden kleine zakjes autodrop uitgedeeld aan de jongeren met daaraan een kaartje over theorie.nl.

Verjaardagsmail

Daarnaast is er een actie in voorbereiding om jongeren op hun verjaardag extra aandacht te geven. Als ze 16, 17 of 18 worden, krijgen ze op hun verjaardag een mail met informatie over theorie.nl. Met deze dienst wil de Bibliotheek aansluiting zoeken bij de behoefte van jongeren en hun interesse wekken voor de Bibliotheek.

Mail voor meer informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.