Gevonden: 2

Regelmatig hebben we plaats voor enthousiaste en ondernemende stagiairs. Als er een concrete stage-vacature is, dan vermelden we deze onder vacatures. Als er géén concrete stageplaatsen aangeboden worden, stuur dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef duidelijk aan naar welke periode, welke werkzaamheden of afdeling je voorkeur uit gaat én aan welke eisen de stageplaats moet voldoen.

Bij de presentaties van potentiële stagebedrijven kwam Biblionet Drenthe aan bod. Dit sprak mij meteen aan, omdat ik eigenlijk zelf geen goed beeld meer had van bibliotheken. Ik vond het interessant om zien wat zo’n overkoepelende organisatie doet en wat er gedaan wordt om de Bibliotheek mee te laten ontwikkelen met de tijd.

'Tijdens mijn stage werd ik werd meegenomen in alle werkzaamheden en ook meteen als volwaardige collega behandeld.'

 

nicole suithoff

Biblionet Drenthe trok mij vanwege haar maatschappelijke doel. Ik was nieuwsgierig naar de wereld van de bibliotheken, want naar mijn mening zouden ze in verband met de digitalisering, niet lang meer bestaan.

'Tijdens mijn stage ben ik erachter gekomen dat de bibliotheek niet alleen meer bestaat uit boeken, maar dat er ook wordt ingespeeld op maatschappelijke problemen zoals de digibeten door het geven van cursussen over bijvoorbeeld het werken met de e-overheid.'

 

marlou carabain zw Werken met vriendelijke collega’s deed mij goed. Ik heb veel geleerd van deze stage en heb gemerkt dat ik op de juiste plek ben beland. En ik weet nu zeker dat ik door wil als directiesecretaresse/managementassistent.

'Voor mijn opleiding directiesecretaresse/managementassistent startte begin februari mijn stageperiode. Toen ik te horen kreeg dat ze bij Biblionet Drenthe een stageplek beschikbaar hadden, heb ik niet getwijfeld en ben ik direct gaan solliciteren. Mijn eerste indruk was goed en ze waren vriendelijk.'

julia vrijs zwVanuit haar opleiding tot directiesecretaresse bij het Drenthe College, koos Julia voor een stage bij Biblionet Drenthe. Ze was blij verrast dat ze al vanaf de eerste stagedag een vergadering mocht bijwonen. Ze had niet verwacht zo snel al bij alles betrokken te worden. 

'Mijn dagindeling zag er bijna altijd anders uit. Ik heb dankzij mijn leuke collega’s dan ook heel veel mee gekregen wat betreft het vak directiesecretaresse. Ik ben blij dat ik op zo’n fijne plek heb mogen stagelopen en verheug me op de volgende stageperiode na de zomervakantie.

Julia Vrijs

elize glasbergenAls fervent lezer was de bibliotheek altijd al een plek waar Elize zich thuis voelde. Via via werd haar toen een stageplaats aangeboden bij Biblionet Drenthe. Hier heeft ze niet alleen veel opgestoken, maar het is ook van invloed geweest op haar studiekeuze.

'Wat ik zo leuk vond aan een stage bij Biblionet, is dat ik kon zien wat voor werk er allemaal achter die bibliotheek zit. Hoeveel er daadwerkelijk mee gemoeid is om een hele provincie van bibliotheken te voorzien.'

marnix 150Marnix moest als HRM-student aan de Hanze Hogeschool een drietal stages lopen. Na twee stages binnen profitorganisaties leek het hem interessant om zijn afstudeeronderzoek binnen een non-profitorganisatie te vervullen. Na een korte zoektocht kwam hij uit bij Biblionet Drenthe.

'Bij het eerste contact bleek al snel dat het onderwerp dat ik graag wilde onderzoeken - duurzame inzetbaarheid - goed aansloot bij de vraag vanuit Biblionet zelf. Vervolgens mocht ik na een prettig sollicitatiegesprek in september 2013 van start.'

hanna ties 150Hanna Ties liep stage bij de afdeling Marketing & Communicatie van Biblionet Drenthe. Dit deed ze als onderdeel van haar masteropleiding Neerlandistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Ze vertelt wat de stage bij Biblionet haar heeft gebracht.

'Ik was tijdens mijn stage bij Biblionet Drenthe een volwaardig medewerker van de afdeling Marketing & communicatie. Vanuit die rol kon ik over de volle breedte ervaring opdoen en echt meemaken hoe het is om bij een provinciale ondersteuningsinstelling te werken. Erg prettig vond ik dat.'

susanne slot 200 In 2016 is Susanne Slot stagiar op afdeling P&O voor haar opleiding Human Resource Management aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ze is blij verrast dat ze overal bij betrokken wordt en ook zelf veel initiatief mag nemen.

'Ik moest voor mijn opleiding een stage zoeken voor vijf maanden. Een lastige opgave, want je wil natuurlijk wel op een leuke plek terechtkomen waar je veel kunt leren. Toen ik de vacature van Biblionet Drenthe voorbij zag komen, leek mij dit wel een leuke organisatie waar ik te maken zou krijgen met de afwisselende taken van een P&O afdeling, niet wetende dat deze organisatie zoveel aan het veranderen en innoveren was.'

Raven Nederhoed volgde de opleiding directiesecretaresse/managementassistent aan het Drenthe College in Assen. Werkervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van deze opleiding. Zo kwam Raven voor haar stage terecht bij Biblionet Drenthe. Ze vertelt over haar ervaringen.

‘Een bibliotheek?’, vroeg ik verbaasd, toen een medestudent me tipte voor een stage bij Biblionet Drenthe. Ik had totaal geen idee wat voor organisatie dit was. Erg leerzaam en volop ontwikkelingsmogelijkheden, volgens de ervaringsdeskundige, vooral als je geïnteresseerd bent in de zakelijke dienstverlening. Dat klonk goed. Ik twijfelde geen moment en nam contact op.